De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne
Cursus afvallen

In april2019 is de laatste cursus ’Afvallen’ afgerond en met succes…. De deelnemers kijken terug op een positief resultaat. Gezamenlijk zijn zij 14 kg. afgevallen!

Tijdens deze 12-weekse cursus werd er enerzijds aandacht besteed aan bewegen/sporten en anderzijds aan een gezonde leefstijl, qua voeding. Deze twee pijlers zijn van groot belang bij het afvallen. De deelnemers hebben twee keer per week gesport in de trainingszaal in Muntendam. Tijdens de training werd er in circuit-vorm gewerkt aan de conditie en er werden spierversterkende oefeningen uitgevoerd. In de loop van de weken zijn de oefeningen steeds een beetje verzwaard. Daarnaast gaf gewichtsconsulente Miranda Westers 3x een lezing over voeding en het lezen van producten in de supermarkt.

Een deelnemer gaf aan: “Ik had als doel om af te vallen, maar ik wist niet hoe dat te doen. Toen ik de informatie in de nieuwsbrief zag over deze cursus, heb ik me opgegeven. Ik ben blij dat ik mee heb gedaan. Niet alleen het afvallen kwam aan bod, maar bewuster eten en regelmatig bewegen werden ook besproken. Niets moest!! Ik heb geleerd om soms andere keuzes te maken m.b.t. voeding en ik let nu meer op etiketten. En samen sporten is mij heel goed bevallen!”