De Broeckhof Gezondheidscentrum De Menterne
Veranderingen Meedoen Fonds Midden-Groningen

Sinds 2019 heeft de gemeente Midden-Groningen het Meedoen Fonds en een webwinkel voor inwoners met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum. In de webwinkel kunnen zij een puntentegoed besteden aan verschillende sociale-, sportieve- en culturele activiteiten. Het Meedoen Fonds van de gemeente Midden-Groningen gaat in 2020 veranderen.

Bezuinigingen
De voorgenomen bezuinigingen van de gemeente Midden-Groningen hebben ook invloed op het budget van het Meedoen Fonds. Vanaf 2020 wordt het tegoed wat volwassenen kunnen besteden in de webwinkel verlaagd naar 250 punten, dit staat gelijk aan €125,00.

Kinderen
Voor kinderen tot 18 jaar verandert er niets. Zij blijven een tegoed van 400 punten per kalenderjaar houden (€ 200,00). Ook blijven de regelingen zoals het Kindpakket en Tegemoetkoming schoolkosten voor kinderen bestaan.

Voorwaarden Meedoen Fonds
De voorwaarden om mee te kunnen doen aan de webwinkel van het Meedoen Fonds blijven hetzelfde, namelijk voor iedereen met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum.

Belangrijke data
- Deelnemers kunnen tot en met 15 december een aanvraag indienen voor 2019.
- Deelnemers kunnen tot en met 22 december bestellen.
- Deelnemers kunnen hun bestelling tot en met 29 december afhalen.
- Aanbieders kunnen tot en met 31 december afboeken.
- De editie 2019 van meedoenmiddengroningen.nl is voor onderhoud gesloten vanaf 1 januari 2020.
- De webwinkel gaat weer open in de eerste week van februari. Dan kan er weer worden aangevraagd en bestellingen worden geplaatst.

Zie ook: https://meedoenmiddengroningen.nl/informatie/